Team Juridische Zaken & Inkoop in beeld

Team Juridische Zaken en Inkoop bestaat uit de twee clusters Juridische Zaken en Inkoop. Graag laten we jou kennis maken met het cluster Juridische Zaken. Welke uitdagingen kent dit cluster op het juridisch gebied en privacy? Waar liggen ontwikkelkansen en waar kan jij je ervaring voor inzetten? Én wat maakt dit cluster trots?

Jouw hulp is welkom

Als Juridisch Adviseur ondersteun je de hele organisatie met juridisch advies. Zo adviseer je over de juiste procedures, de (on)mogelijkheden van oplossingen en eventuele risico’s. De vakinhoudelijke kennis ligt altijd in de teams zelf, jij draagt voor zorg voor de juiste aanvliegroute en bewaking van de grotere lijn. Je helpt de vak afdelingen met een goed advies, bijvoorbeeld over het opstellen en vast stellen van een verordening of het invoeren van een parkeerzone, zodat de vak afdeling ook echt verder kan. In feiten ben jij sparringpartner en juridisch geweten in één binnen onze organisatie. In de rol van Senior Jurist houd je ook de ontwikkelingen binnen gemeentebrede wetgeving in de gaten, zoals de Gemeentewet en de Awb, en je werkt aan meer complexe vraagstukken om juridische escalatie te voorkomen.

Geen vraagstuk te complex

Met trots werkt het juridisch cluster aan een goede dienstverlening. Als juridische sparringpartner werk je samen met de hele organisatie. Tijdens de ene afspraak zoom je in op een privacy gevoelig data lek en de volgende afspraak zit je bij de wethouder aan tafel voor een politiek vraagstuk, waar ook juridische haken en ogen aan zitten. Onze juristen vinden graag de oplossing voor een complex vraagstuk.

‘’Kennis met elkaar delen en elkaar op een positief kritische manier scherp houden, dat maakt de samenwerking in dit team zo bijzonder. We werken echt met elkaar voor de inwoners van gemeente Lansingerland.’’

Wil jij onderdeel zijn van een professioneel team waarin jouw opgewekte aard, professionaliteit en teamgeest tot hun recht komen? Lees dan zeker verder!

Ontwikkelkansen

In het team zijn het afgelopen jaar talentvolle collega’s gestart. Allen beschikken zij over een gedegen juridische opleiding, waardevolle competenties en de wil om het team naar een hoger niveau te krijgen. Werk jij met ons mee?  

Werk jij graag aan de ontwikkeling van onze talentvolle collega’s door met hen te sparren over de inhoud, mee te denken over een juiste aanvliegroute of door hen mee te nemen in nieuwe wetsontwikkeling? Dan bieden wij jou graag de mogelijkheid om mee te werken aan de ontwikkelen van het cluster Juridische Zaken.

Juridische Kwaliteitszorg

Team Juridische zaken en inkoop gaat in 2023 starten met juridische kwaliteitszorg. Dit bestaat uit de volgende stappen:

  1. Er komt een intern netwerk met alle juristen. We gaan elkaar beter leren kennen, samen werken aan kennisontwikkeling en elkaars expertise benutten;
  2. We gaan aan de slag met algemene kennisdeling binnen de organisatie. Kom je bij ons werken, dan krijg je een juridische basistraining;
  3. We gaan veel meer sturen op en rapporteren van data waardoor we juridische risico’s verkleinen; en
  4. We gaan processen verbeteren, waarin juridische risico’s in liggen opgesloten, bijvoorbeeld het vaststellen van verordeningen.

Welke uitdagingen zijn er

Naast de teamontwikkeling zijn er ook uitdagingen op inhoudelijk vlak. Het juridisch adviseurschap is twee rollen te verdelen, namelijk Gemeentejurist en Adviseur Privacy. In beide rollen kan jij mee werken aan de volgende uitdagingen.

Als Senior Gemeentejurist adviseer je over juridische risico’s, complexe vraagstukken en bewaak jij de kwaliteit van proces en besluitvorming op juridisch vlak. Op het gebied van juridische kwaliteitszorg is de basis gelegd, nu is er de uitdaging deze kwaliteitszorg naar een hoger niveau te krijgen

Als Senior Adviseur Privacy kun je het belang van veilig gebruik van data goed uitleggen en daarin collega’s meenemen. Je borgt dat we de persoonlijke data van onze inwoners op een veilige manier gebruiken, terwijl we tegelijkertijd onze inwoners de diensten van de gemeente aanbieden. Denk hierbij aan sociale voorzieningen en burgerzaken. Affiniteit met de AVG en Privacy is van belang voor deze rol. Een juridische opleiding is een pre, maar niet noodzakelijk

Wil jij meewerken aan deze uitdagingen en de ontwikkeling van het team? Voel je dan zeker vrij om contact met ons op te nemen!

De koffie staat klaar!

Uiteindelijk begint alles met een goed gesprek, zowel een juridisch advies als het begin van een nieuwe carrière. Ga jij met ons het gesprek aan? Wij nodigen je graag uit voor een koffie moment!

Bel of app naar:

  • Robin van den Oosten (06 – 13 99 54 65) Senior Corporate Recruiter; of
  • Christine Baukema (06 – 20 58 73 67) Teammanager Juridische Zaken & Inkoop.

Interessant voor jou

Adviseur Grondbedrijf

Gebiedsopgaven € 4211 – € 5997 32 – 36 uur

Verlopen