Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou en waar kan jij gebruik van maken? Welke voorwaarden vind je bij gemeente Lansingerland?

Gemeenten hebben een collectieve arbeidsovereenkomst (cao Gemeenten). Daarnaast heeft de gemeente Lansingerland een aantal eigen regelingen. Aandacht voor de mens en een goede werk-privé balans vinden wij belangrijk. Een aantrekkelijk salaris passend bij je functie is ons uitgangspunt. Uitstekend functioneren, extra inzet of een bijzondere prestatie? Een prestatiebeloning behoort tot de mogelijkheden. Een goed pensioen is voor medewerkers geregeld bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP). Het ABP-Keuzepensioen is flexibel en biedt veel mogelijkheden. Wij betalen 70% van de premies.

Verder kun je bij ons onder meer rekenen op:

Flexibel werken

Een volledige baan bij de gemeente is 36 uur. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk en daarom is deeltijd werken vaak mogelijk. Daarnaast werken we flexibel. Dit betekent geen vaste werkplek en werken op de plek die past bij de taken die je op dat moment uitvoert. Een laptop en smartphone horen daarbij. Dat betekent ook dat je in veel gevallen kunt thuiswerken en gebruik kunt maken van een budget om je thuiswerkplek verder in te richten.

Individueel Keuze Budget (IKB)

Het IKB is een vrij besteedbaar budget van 19,80% van je brutosalaris. Dat bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage. Bij de gemeente Lansingerland zijn 7 dagen aan bovenwettelijk verlof toegevoegd aan het IKB, hierdoor is het IKB hoger dan vermeldt in de cao. Je kunt het budget op ieder moment laten uitbetalen of inzetten voor één of meer doelen, zoals het kopen van extra verlof, een fiets of het besteden aan een opleiding of vakbondscontributie.

Persoonlijke ontwikkeling

Jouw ontwikkeling vinden we belangrijk. Ook al word je aangenomen op een bepaalde functie, van tevoren ligt niet vast hoe jouw carrière bij de gemeente eruitziet. Ben je toe aan een volgende stap, wil je jezelf verbreden of juist specialiseren? Dan denken we met je mee. We bieden de opleiding en training om je hierbij te helpen.

Je hebt toegang tot de virtuele Lansingerland Academie waar trainingen worden aangeboden die zowel een goede ‘onboarding’ als jouw ontwikkeling ondersteunen.

Vakantiedagen

Als je fulltime werkt heb je in totaal 144 uur verlof en je kunt extra verlof ‘kopen’. Werk je in deeltijd, dan is dat natuurlijk naar rato. Ook zijn er verschillende verlofregelingen waarbij je salaris wordt doorbetaald, bijvoorbeeld om werk- en zorgtaken of opleidingen te kunnen combineren.

Ouderschapsverlof

Het krijgen en opvoeden van een kind is mooi en heeft grote invloed, thuis en op je werk. Als je tijdelijk minder wilt werken, kun je gebruik maken van gedeeltelijk betaald en onbetaald ouderschapsverlof.

Reiskostenvergoeding

De gemeente Lansingerland vergoedt de daadwerkelijk gemaakte kosten voor het woon-werkverkeer met openbaar vervoer. Voor het reizen met eigen vervoer ontvang je onder bepaalde voorwaarden een vergoeding van € 0,15 per kilometer. Daarnaast kun je via het IKB ook kiezen voor een fiscale uitruil voor woon-werkverkeer.

Gezond eten

In het bedrijfsrestaurant kun je verantwoord, duurzaam en vooral lekker eten. Van salades tot verse broodjes en smoothies. Je kunt elke dag van een heerlijke gezonde lunch genieten.

Duurzaamheid

Lansingerland heeft stevige ambities op het gebied van duurzaamheid. Wij ontwikkelen ons tot een duurzame en CO2 neutrale gemeente. Een gemeente die klimaatbestendig en leefbaar is met een gezond en duurzaam bedrijfsleven. Dit komt ook tot uiting in de elektrische fietsen, elektrische dienstauto’s, die je naast het openbaar vervoer voor dienstreizen kunt gebruiken.

Onze organisatie

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden wij meerdere uitdagingen. Elk domein kent zijn eigen uitdagingen en maatschappelijke impact. Lees meer over onze domeinen.

Onze drie domeinen zijn: