Over ons

Lansingerland ligt in de metropoolregio Rotterdam en Den Haag. Onze gemeente heeft rond de 63.000 inwoners en bestaat uit drie dorpskernen: Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs. En twee buurtschappen: Kruisweg en Rotte. Als “Home of Horti Science” zijn we één van de meest innovatieve gemeenten in de glastuinbouwsector en onderdeel Greenport Westland. De glastuinbouwsector is ook de banenmotor van de regio.

Onze Kernwaarden

Dienstbaar
Duidelijk
Daadkracht

Samen met ongeveer 450 collega’s werken we voor onze jonge groeigemeente, haar inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen. De gemeente Lansingerland ontwikkelt zich volop. We zijn een gemeente waar mensen fijn wonen, werken en recreëren. Een dorpskarakter en toch stads. Veel groen en water om te verblijven. Mooie bedrijven en wereldwijde spelers als het gaat om sierteelt, voedselproduct en kenniscentra. Komende jaren worden er 11.000 woningen bijgebouwd. Een gemeente volop in ontwikkeling. We zijn ambitieus en resultaatgericht. Samenwerken met onze inwoners, ondernemers en organisaties vinden we belangrijk. Dat zie je terug in de manier waarop wij omgaan met onze opgaven wonen, mobiliteit, leefomgeving, veiligheid, jeugd en zorg.

Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken bij onze ontwikkelingen.

Onze organisatie

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vormt het dagelijks bestuur van de gemeente en is politiek verantwoordelijk voor beleid en besluitvorming. Het college legt verantwoordelijkheid af aan de gemeenteraad die om de 4 jaar gekozen wordt door de inwoners.

Onze drie pijlers:

Ligging gemeente
Lansingerland

Hoe (lang) reis ik eigenlijk naar Lansingerland? Vul je postcode in en kijk naar jouw mogelijkheden.

Natuurlijk heeft gemeente Lansingerland een uitstekende reiskostenvergoeding.