Collega’s aan het woord

Hoe ervaren collega’s werken voor de gemeente Lansingerland? Wat betekent de functie? En hoe zijn zij hier terecht gekomen? Op deze pagina vind je het verhaal van Sanja.

Nieuw afvalbeleid tastbaar maken

Voordat ik bij gemeente Lansingerland kwam werken, zat ik bij een overheids NV. Maar na ruim tien jaar in de afvalbranche, wilde ik ook een keer aan de andere kant van de tafel zitten. Ik werd door de gemeente benaderd voor de functie van contractmanager Afval en Schoon. Bij deze functie zit je in het midden van het speelveld, het voelde als een logische stap.

Sanja werkt als

Contractmanager

Afval en Schoon

Sanja werkt als contractmanager

Lansingerland kende ik al, omdat de gemeente één van mijn klanten was. De eerste keer dat ik in het gemeentehuis kwam voor een overleg dacht ik ‘Wow je zou hier maar werken’. Ik had nooit gedacht dat ik een paar jaar later ook onderdeel zou uitmaken van deze gemeente.

Gemeente Lansingerland is goed voor haar personeel: biedt goede arbeidsvoorwaarden en geeft je de ruimte om te groeien als mens. Het flexibele werken, de zelfstandigheid, de eigen verantwoordelijkheid voor zowel je tijd, planning en opdracht. Dat geeft een hoop vrijheid in je werk. Net als het hybride werken. Ik werk nog steeds voor de helft thuis en de andere helft op kantoor. Zo fijn! Mijn tip: verdiep je, naast de vacature, ook in de website. Dan wordt je enthousiast, en dat komt ook door de manier van communiceren. Zoals wij dat als gemeente doen is heel menselijk. En met name dat laatste maakt dat ik hier niet heel snel weer weg zou lopen.

Ik zet Lansingerland op de kaart met mijn functie, doordat ik het nieuwe afvalbeleid – waarbij je gaat betalen voor je restafval – tastbaar kan maken. Het is politiek gezien een gevoelig dossier. Ik maak zichtbaar waarom wij dit als gemeente gaan doen. Door in gesprek te gaan met inwoners kan het beleid nóg meer verbeterd worden. Help jij ook mee, als collega?

Onze organisatie

Sanja werkt in het domein Ruimte & Economie. Je kan bij ons werken in één van de drie domeinen. Lees meer!

Onze drie domeinen:

Ook interessant

Civieltechnisch Adviseur Duurzaamheid

Beheer € 3317 – € 5247 32 – 36 uur

Medewerker Juridische Zaken

Juridische Zaken & Inkoop € 2666 – € 3784 24 – 36 uur

nog 8 dagen