Over ons

Lansingerland ligt in de metropoolregio Rotterdam en Den Haag. De gemeente is op 1 januari 2007 ontstaan uit de fusie van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek en telt inmiddels rond de 64.000 inwoners. Als “Home of Horti Science” zijn we één van de meest innovatieve gemeenten in de glastuinbouwsector en onderdeel Greenport Westland. De glastuinbouwsector is ook de banenmotor van de regio.

Onze Kernwaarden

Dienstbaar
Duidelijk
Daadkracht

Een dynamisch karakter en stedelijke uitdagingen

Samen met ongeveer 450 collega’s werken we voor onze jonge groeigemeente, haar inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen. De gemeente Lansingerland ontwikkelt zich volop. We zijn een gemeente waar mensen fijn wonen, werken en recreëren. Een dynamisch en stads karakter. Veel groen en water om te verblijven. Mooie bedrijven en wereldwijde spelers als het gaat om sierteelt, voedselproducten en kenniscentra. Komende jaren worden er 11.000 woningen bijgebouwd. We zijn ambitieus en resultaatgericht. Samenwerken met onze inwoners, ondernemers en organisaties vinden we belangrijk. Dat zie je terug in de manier waarop wij omgaan met onze opgaven wonen, mobiliteit, leefomgeving, veiligheid, jeugd en zorg.

Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken bij onze ontwikkelingen.

Bekijk onze vacatures! Of meer weten over gemeente Lansingerland? Ga naar de algemene website van gemeente Lansingerland.

Onze organisatie

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vormt het dagelijks bestuur van de gemeente en is politiek verantwoordelijk voor beleid en besluitvorming. Het college legt verantwoording af aan de gemeenteraad die om de vier jaar gekozen wordt door de inwoners.

Onze drie domeinen:

Ligging

gemeente Lansingerland

Hoe reis ik eigenlijk naar Lansingerland?

Natuurlijk heeft gemeente Lansingerland een uitstekende reiskostenvergoeding.